LDS_Art_Home

4 начини како да дојдете до нова работа заради вештините

Уште од мали нѐ учеа дека стекнуваме нови знаења до крајот на нашиот живот, односно дека учењето на нови лекции и стекнување на нови искуства, никогаш не престанува.

Ова посебно важи кога ќе дојде време да си го подновите резимето со стекнати сертификати за нови вештини и знаења.

Постојат неколку онлајн алатки кои можат да ви помогнат да стекнете нови знаења.

Во прилог ви наведуваме неколку примери:

  1. New Skills Academy

Без разлика дали станува збор за диплома за користење на Microsoft Office или за сертификат за Работа во тим, New Skills Academy нуди разни видови на курсеви кои ќе изгледаат одлично на вашето CV.

  1. LinkedIn Learning

Омилената професионална социјална мрежа добро знаеме дека има што да понуди, посебно кога станува збор за учење на нови вештини и стекнување на нови знаења.

  1. Lynda.com

Lynda.com е исто така иницијатива на LinkedIn која нуди 6.213 курсеви за различни типови на бизниси, технологија и стекнување на креативни вештини.

  1. OpenLearn

Станува збор за бесплатна едукативна платформа која е достапна на секого. Можете да најдете различни типови на курсеви на 8 теми, вклучувајќи и јазици, пари и бизнис.