RecruiterProcess

Регрутери: Што вели вашиот LinkedIn профил за вас?

Како регрутер или специјалист кој прегледува 100-ци биографии секојдневно, добро знаете колку се важни неколкуте клучни зборови кои ги барате, а прават едно лице да биде идеалниот кандидат за одредена работна позиција.

Таа приказна е двострана. Како што вие гледате за други лица, така и за вас, кога аплицирате на нова работна позиција, друго лице проценува дали ќе бидете соодветни за позицијата во нивниот сектор за човечки ресурси.

Затоа, треба да внимавате на тоа кои зборови ги вклучувате во вашата биографија.

LinkedIn вели дека добро е да ги имате овие 10 зборови:

  1. Специјализиран / в
  2. Искусен
  3. Лидер
  4. Квалификуван
  5. Експерт
  6. Страсен
  7. Стратешки
  8. Мотивиран
  9. Одговорен
  10. Успешен